Повдигнаха обвинение на пияния кантонер за жп инцидента в Асеновград, задържаха го

Опелът бил отхвърлен до охранителната будка след жестокия удар.

Районна прокуратура-Асеновград привлече като обвиняем К.М., на 60 г., за това, че на 12 ноември 2019 г., в гр. Асеновград, к ато служител по транспорта нарушил правилата за експлоатация на жп съоръжения и по непредпазливост причинил телесни повреди на три лица, като деянието е извършено в пияно състояние – престъпление по чл. 343 ал. 3 във вр. ал. 1 буква Б вр. чл. 342 ал. 2 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

На 12 ноември 2019 г., около 7 часа, е бил подаден сигнал на тел. 112, че на охраняем жп прелез на Околовръстен път за гр. Асеновград, обл. Пловдив, пътнически влак, движещ се от гр. Пловдив за гр. Асеновград, се е ударил в преминаващ от там лек автомобил, марка „Опел Астра“, в който са пътували трима мъже. Те са били откарани в болница, като вследствие на удара са им причинени телесни повреди. Според първоначалните данни причина за пътното произшествие е неспусната железопътна бариера на прелеза.

Обвиняемият К.М. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Асеновград да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. По делото се извършват процесуално-следствени действия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България