Повдигнаха обвинение на финансист, станал най-големият дилър на дрога в Търновско

Приятелките на двама съдружници в тайния бизнес имали ниви с канабис

Финансист, който е възпитаник на ВТУ, се оказа най-големият наркоразпространител на марихуана във Великотърновска област, научи „Труд“.

27-годишният Богомил П. е от Стара Загора. Дошъл да учи в старата столица, но като се дипломирал решил да изкарва лесни пари от продажба на дрога и останал във Велико Търново. Заедно с него в бизнеса влязъл и приятелят му Мартин И,на 25 г. от Враца. Двамата имали приятелки от село край Петрич. Там едната дама-Клавдия, видяла,че на полето други отглеждат канабис и решила да опита.Помагала и приятелката и,а двете от известно време живеели на семейни начала с Богомил и Мартин. Групата започнала да доставя малки количества трева в старата столица,но после се оказало,че има свободна ниша за много повече стока, а по законите на търговията търсенето определяло доставките.

Престъпният квартет обаче бил засечен и наблюдаван от криминалисти от болярския град. След мащабна разработка на Областната дирекция на МВР във Велико Търново четиримата бяха арестувани при зрелищна акция на 23 март пред Централ Мол, за което „Труд“ писа.

Двете жени на около 30-години били задържани само за 24 часа от полицията,а в момента Окръжна прокуратура решава дали да им повдигне обвинения за разпростарение на дрога. Богомил и Мартин са задържани за 72 часа и вече са с обвинения.

Групата бе заловена с над 6 кг. марихуана. Стоката е била в лек автомобил „Опел Корса“, управляван от 27-годишния Богомил ,а полицията е спряла колата принудително след информация,че вътре се превозва опиат.Заедно с финансиста бил и 25-годишният Мартин , неизвестен до момента на полицията. От извършените процесуално следствени действия е установено, че двамата държали 7 пакета със зелена листна маса, с общо тегло 5800 грама, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана.

В хода на разследването са извършени претърсвания на различни адреси във Велико Търново, където са намерени и иззети още около 800 грама от същото наркотично вещество, 10 грама метаамфетамин, две везни, опаковки за пакетиране на наркотични вещества, крупни парични суми, мобилни телефони и компютърни конфигурации.

До момента са разпитани над 30 клиенти на Богомил,които посочили,че от доста време купуват от него стока. Според запознати младият възпитаник на ВТУ е успял да се превърне в най-сериозния и голям играч в разпространението на марихуана,а официално той и останалите трима се водели безработни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони