Повече средства за второкласната и третокласна мрежа планира АПИ

Откриха обновените 21 км от пътя Търговище - Разград

Основна задача в работата на Агенция „Пътна инфраструктура” през 2019 г. е въвеждането на електронната винетка от 1 януари и на тол системата за превозните средства над 3,5 тона от 16 август. Това заяви председателят на управителния съвет на агенцията инж. Светослав Глосов в четвъртък по време на откриването на обновените 21 км от пътя Търговище – Разград. Той подчерта, че успешното внедряване на системата ще увеличи средствата, които ще бъдат влагани в изграждането на нова и поддържането на съществуващата републиканска мрежа. Част от ресурса ще бъде вложен в подобряване състоянието на второкласната и третокласната мрежа.

Ремонтираният участък от второкласния път Търговище – Разград е в лот 13 на Оперативна програма „Региони в растеж”, припомнят от АПИ. Той е на разградска територия и стойността на проекта е към 15,3 млн. лв.

По пътната отсечка напълно е подменена настилката и е подобрено отводняването. Положена е нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Ремонтирани са 4-те кръстовища за селата Тръбач, Сейдол, Синя вода, за Градина и Островче, допълват от агенцията. За повишаване на безопасността на движение на пешеходците в двете села са изградени повдигнати пешеходни пътеки.

През юли т. г. приключи ремонтът на още 10 км от същия път между Кубрат и Тутракан, на територията на област Силистра. С успешното изпълнение на двата проекта тази година са ремонтирани общо 31 км и са инвестирани близо 20 млн. лв., обобщават от АПИ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България