Погват автоджигити заради гонки в Търново

Община Велико Търново и Районното управление на полицията в Старата столица предприемат мерки срещу автомобилни гонки. Дрифтовете се правят масово по бул. „България“.

Повод са постъпили сигнали от жители на Старата столица, станали свидетели на шофиране с висока скорост или по демонстративен начин в района на булеварда от кръстовището с ул. „Беляковско шосе“ и ул. „Полтава“ до западния пътен възел. Необходимостта от засилен контрол бе обсъдена по време на заседание на транспортната комисия в общината, провело се под ръководството на зам.-кмета проф. Георги Камарашев.

Като възможно решение бе предложено монтиране на записващи камери с най-съвременна оптика, позволяващи детайлно разчитане на регистрационните номера на автомобилите и нощно време. Обсъдено бе и поставянето на снимачно устройство, което ще записва скоростта на движение. Изненадващи полицейски акции в района също ще бъдат част от мерките срещу демонстративното шофиране.

„Апелираме към всеки, станал свидетел на подобни нарушения, веднага да се обади на тел. 112 и да съобщи и регистрационните номера на автомобилите“, коментира проф. Георги Камарашев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България