Погнаха стопаните на домашни любимци в Шумен

Към 200 кучета излязоха на "светло" след проверки

Общински инспектори в Шумен затягат контрола за регистрация на домашните любимци. При проверка било установено, че при ветеринарни специалисти са регистрирани 1091 лаещи, а в същото време в кметството данък "куче" от началото на годината били платили едва 613 добросъвестни стопани. Благодарение на проверки и предупреждения, за последните три седмици в кметството са регистрирани още любимци и вече е платен налог за 802 четириноги.

"Наши служители обходиха целия град, кварталите му и селата от общината", обясни пред журналисти Борислав Станев, гл. инспектор „Контрол по чистотата“ в общината.

Първоначално били правени само предписания на собствениците, а повторна проверка засякла само четирима които се ослушвали да стигнат до гишето на кмеството. Те били санкционирани с по 50 лева.

Иначе данък "куче" в града е 12 лв., а в селата плащат по 5 лв. По време на проверките са съставени и 4 акта за разходки на куче без повод, два за пускане на куче в детски градини и един за агресивно селско псе в с. Белокопитово. Инцидентът се разминал само с уплаха на детето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България