Подал оставка кмет иска да управлява пазарджишко село за пети пореден път

Подалият оставка в края на месец март кмет на пазарджишкото село Бошуля Любен Христосков изненадващо е номиниран от местната структура на БСП за нов пети пореден управленски мандат и един от двамата кандидати за насрочените с указ на президента на България Румен Радев частични местни избори на 2 юли.

Единственият опонент на бившия катаджия е издигнатата от ПП ГЕРБ Христина Ванчева, която ще се опита да свали от власт управляващия неизменно от 2003 г. в Бошуля Любен Христосков. До изтичане на крайния срок за подаване на документи в Общинската избирателна комисия в Септември не се появиха други мераклии за вакантния кметски пост. Кадърът на БСП хвърли изненадващо оставка преди 3 месеца и реши да се върне на работа в МВР, след като ВКС (Върховният касационен съд) отмени решение, с което през 2003 г. бившият автоконтрольор в КАТ бил уволнен дисциплинарно след 27 години работа в системата.

Опитът на 58-годишния Христосков да облече отново полицейска униформа обаче претърпял пълен крах. По тази причина дългогодишният кмет на Бошуля не било трудно да бъде убеден от съпартийците с

и да се кандидатира за пети пореден управленски мандат в родното си село.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България