Подариха кон на Тодор Неделев за №1 в „Ботев” (Пд)

Националът Тодор Неделев бе обявен за футболист №1 на „Ботев” (Пд) за 2017 година по време на жълто-черната Коледа, която започна точно в 19.12 часа на 19.12. в хотел „Марица” в Пловдив. Над 200 души станаха на крака и дълго аплодираха своя любимец с №8 на гърба, който получи за награда статуетка на кон. „Този кон символизира силата. Нека Тошко Неделевд като кон да продължава да дърпа „Ботев” (Пд), а с пасовете си да прави съотборниците си голмайстори и да ги продава по цял свят”, бяха пожеланията на водещия церемонията по награждаването. „Благодаря за тази награда. Без моите съотборници и треньори нямаше да я получа. Радвам се, че присъствам на такова събитие. Надявам се през 2018 г. да продължаваме да ви радваме и да спечелим купата за втора поредна година”, каза развълнуваният Тодор Неделев.

Старши треньорът на „канарчетата” Николай Киров-Белия пък получи от Сдружение „ПФК Ботев Пловдив” символичен подарък – икона на Николай Чудотворец. „Николай Киров като един чудотворец сътвори с нашия клуб”, бяха думите на водещия Рашко Стоянов по адрес на „Белия стратег”. Клубната легенда Динко Дерменджиев-Чико пък получи икона на Архангел Михаил, която да го пази жив и здрав още дълги години. За капитана Лъчезар Балтанов бе отредена статуетка на Богинята на победата Нике, а подарък от феновете за финансовия благодетел Георги Самуилов бе статуетка на Фортуна. Тийм мениджърът Асен Караславов-Молива пък получи символичен подарък – ръкавици, за да си пази златните ръце, с които тегли съперниците на „канарчетата” в турнира за Купата на България вече втори сезон поред. „Без „Ботев” няма България!”, декларира областен управител на Пловдив Здравко Димитров. ВИП-фенът благодари на ръководството, треньори, футболистите и на жълто-черната публика за великата година и невероятните положителни емоции, които е преживял през 2017-а. „Кога сме си представяли, че ще вземем две купи. Това е нещо уникално! Когато всички сме заедно, ще бъдем голяма сила и ще продължим с големите успехи”, допълни губернаторът на Пловдив.

Кулминацията на жълто-черната Коледа настъпи с разрязването на уникалната празничната торта, която бе гарнирана със захарни копия на Купата и Суперкупата на България, които през отиващата си година украсиха витрината на клуба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ