Подаряват на великотърновци спектакъла „Чакана любов“ за Деня на народните будители

Новият танцувален спектакъл „Чакана любов“ е подаръкът от Община Велико Търново и Фолклорна танцова формация „Търновска царица“ към жителите и гостите на старата столица по случай Деня на народните будители – 1 ноември. Продукцията е дело на танцувалния състав, а специални гости са популярната актриса Стефка Петрова и визуалният артист Марио Радев.

Спектакълът ще бъде представен на 3 ноември в големия салон на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“, а началото е в 19 часа. Входът е свободен. „Чакана любов“ е разказ за любовта, който включва фолклорни танци от две етнографски области – Северняшка и Странджанска.

fb_img_1507663396553„В спектакъла участват артисти, които ще ни помогнат да пресъздадем картините и действията по-пълно и по-разбираемо за многоуважаемата великотърновска публика. Акцентирали сме на динамични сюжетни и на лирични танцувални части. Запазваме нашата идентичност чрез народния танц и се надяваме чрез него да предадем нашето послание към зрителите“, споделят от формация „Търновска царица“.

От формацията посочват, че изненада за публиката е съвместната работа с младия визуален артист Марио Радев, който е от Велико Търново, а понастоящем живее в Лондон. За спектакъла той е подготви предварително нарисувани картини, които ще бъдат прожектирани на екран на сцената, поставен зад актьорите и танцьорите. Изображенията са свързани с историята и българския фолклор. Благодарение на анимацията картините ще оживеят и ще допълнят концептуално сюжета на спектакъла, като му придадат завършеност.

Марио Радев завършва BA (Hons) Animation в London College of Communication през 201, където специализира 2D традиционна кадър по кадър анимация. Младият великотърновец работи професионално като режисьор на анимационни филми, художник, аниматор и илюстратор. За спектакъла „Чакана любов“ той ще нарисува върху различни повърхности всяка една от прожектираните картини с въглен, а впоследствие ще ги анимира с техниката кадър по кадър. Част от анимациите, които Марио ще използва, включват различни техники - молив върху хартия, стоп-моушън и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура