Подготвя се нов конкурс за патрулни кораби на ВМС

Предстои провеждането на нов конкурс за патрулни кораби на ВМС, след като предишният се провали. Проектът за инвестиционен разход във връзка със строежа на многоцелеви модулен патрулен кораб за нуждите на ВМС, е изготвен. Разходът е коригиран и са прибавени пари за ДДС, което беше основната причина миналия път да остане само една оферта, а и накрая и тя да не може да бъде реализирана. Това съобщи командирът на бойния ни флот контраадмирал Митко Петев на официалната церемония за 102-годишнината от създаването на подводното плаване в България.

Според него този път всички препоръки са изпълнени и предстои проектът да бъде приет на Съвета по отбрана следващата седмица, а след това да бъде разгледан на заседание на МС и предоставен за гласуване в парламента.

Корабите за ВМС няма да изостанат от другите проекти - няма алтернатива за това, и трите проекта ще бъдат реализирани едновременно, каза още контраадмирал Петев. Церемонията се проведе пред обновената сграда на Щаба на флота. Надявам се, както празнуваме възстановяването на една красива сграда, да може да празнуваме и възстановяване на подводното плаване, заяви командирът на ВМС. Той благодари на Министерството на отбраната за новия хеликоптер "Дофин", който се очаква да кацне до 18 месеца в авиобаза "Чайка".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони