Подменят оборудването в социалния патронаж в Търговище

Близо 600 души разчитат на храната

Община Търговище продължава да обновява материалната база и кухненската техника на „Социалния патронаж”, който приготвя храна за близо 600 души. След ремонти на кухните в града и филиалите в селата, които продължават, кметството отново ще кандидатства за средства за закупуване на професионално оборудване и посуда пред фонд „Социална закрила”.

Предстои общинският съвет да даде съгласие за внасяне на проектно предложение за финансиране в рамките на 27 000 лв. Според изискванията общината трябва да участва с поне 10% собствени средства, уточняват от местната администрация.

През 2016 г., отново чрез фонда, общината подмени част от старото кухненско оборудване. Бяха закупени професионални печки, пекарни, фризери и ред други.

От администрацията припомнят, че в патронажа се приготвя храна и за 55 бедни, самотни жители, които са с ограничени средства и разчитат на християнската трапезария към храм „Св. Йоан Рилски”. Парите за тяхното изхранване се осигуряват от дарители на църквата. Те получават обяда си на място, докато останалите граждани чакат храната в домовете си, където се доставя с автомобили на патронажа. Това са предимно възрастни, болни хора, както и такива с увреждания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони