Подпалвачите на ресторант „4 You“ в Слънчев бряг са четирима

Четирима души са участвали в палежа на ресторант „4 You“ в Слънчев бряг. Това показват кадри, заснети от видеокамери в непосредствена близост заведението, съобщава Дарик.

Вижда се четиримата с качулки на главите се приближават до дървената конструкция пред фасадата на ресторанта, след минути лумват пламъци, а подпалвачите бягат.

Припомняме, че ресторантът пламна късно вечерта снощи. От прокуратурата вече образуваха по случая досъдебно производство за палеж. То, засега, се води срещу неизвестен извършител. В момента се извършват разпити на свидетели, назначена е и експертиза, която да установи с какво точно е подпалено заведението. По първоначални данни ресторантът обилно е залят с коктейл от нафта и спирт.

Мотивите са престъплението се разследват.

През юни м.г. при престрелка в същото заведение бе убит гард на Митьо Очите, а самият той бе тежко ранен след изстрели от три оръжия срещу него. Точно сега Димитър Желязков се намира в Турция за изследния, съобщиха пред "Дарик"- Бургас отлично информирани източници.

Миналата година ресторант "4 You" бе взет под наем от приближени до 34-годишния бизнесмен Божидар Кузманов, по-известен като Божо Кравата. В момента той се намира под домашен арест с обвинение за участие в организирана престъпна група за търговия с наркотици и рекет. В курорта се твърди, че договорът на фирмата, която през лято 2015 г. стопанисваше ресторанта, е прекратен, а тази година заведението ще е с нов наемател. Това е немска фирма, твърдят юристи. От фирма "Пъзел 2014", която миналата година държеше заведението, твърдят че то ще отвори на 12 май. Съдружникът във фирмата Даниел Петков отказа коментар по темата, тъй като по случая има висящо полицейско разследване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право