Подпалиха БМВ Х 6 на млад бизнесмен в Монтана

Преди месец пламна и негов бар в центъра на града

Неизвестни апаши са подпалили през нощта в понеделник скъп автомобил на млад бизнесмен в Монтана. Акцията е второ огнено нападение срещу младежа, след като преди месец бе запален и негов бар. Пожарът обхванал автомобила БМВ Х 6 със софийска регистрация – собственост на Виктор А. /24 г./от Монтана към 3 часа на 29 септември. Колата бил паркирана в ж.к. „Изгрев” зад блок 4. Огънят бил толкова силен, че засегнал и паркираното близко „Пежо 307” на друг жител на Монтана.

Два екипа пожарникари пристигнали на мястото и загасили пламъците. Щетите все още се изясняват. Пожарът обаче не е случаен, коментират криминалисти. На 25 септември през нощта пламна летен бар в центъра на Монтана, който също е собственост на Виктор А. Тогава полицаите откриха наблизо туба със запалителна течност, а камерите на заведението запечатиха и бягащ мъж.

Виктор А. е син на известен бизнесмен в Монтана и района, който също е собственик на заведения. Най-вероятно огнените акции са за уреждане на лични или бизнес сметки, подозират полицаи. През последната година палежите на коли и заведения в Монтана и региона зачестиха, но досега няма открит подпалвач или поръчител.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право