Подпалиха магазин в Шумен

Магазин за спортни стоки "Бумеранг" в центъра на Шумен беше унищожен при палеж към 1,19 часа през нощта в сряда. Пожарът започнал от входната врата и са нанесени значителни щети - унищожени са дрехи, манекени, компютър, климатик, касов апарат, опушени са 100 кв. стени.

На мястото светкавично се отзовал екип на пожарната, с 200 литра вода пламъците били погасени. Образувано е досъдебно производство за палеж, научи "Труд".

Обектът на централния бул."Славянски" е бил под охраната на фирма "Телепол".

"Станал е пожар, не е взрив. Охранителите ми се обадиха, че са дошли на място и видяли, че гори магазина. Всичко е унищожено. Стока за десетки хиляди лева", каза пред "Труд" собственичката Стела Кирова.

Тя е наемател на помещението от 15 г. и беше категорична, че с абсолютно никого няма неуредени сметки, не е получавала и заплахи. В магазина работи само една продавачка.

Причините за инцидента са в процес на установяване. Според запознати, е възможно някой да е въздейства под вратата и така да е причинил пламъците. След това е последвало счупване на стъклената врата и витрини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България