Подпалиха три коли на ромски бизнесмен в Лом

Снимка: Архив

Неизвестни апаши са подпалили три автомобила на фирма в Лом, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. Машините, две от които са сериозно засегнати от огъня, са собственост на млад ромски бизнесмен със скандална слава, допълниха осведомени. Пожарът е пламнал към 1, 30 часа след полунощ във вторник в база на предприятие за дограма в покрайнините на Лом. Забелязали пламъците хора се обадили на тел. 112 и на мястото пристигнал екип пожарникари.

Докато те се борели със стихията обаче напълно е изгорял товарен автомобил "МАН" със софийска регистрация, частично обгорял валяк ,,Катерпилар" и леко бил засегнат от пламъците пътнически микробус ,,Форд Транзит" , който също е със столична регистрация. Пожарникарите успели да спасят два автомобила. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието и установила, че апашите срязали две оградни мрежи около фирмата преди да запалят машините. По случая е образувано досъдебно производство. Размера на щетите се уточнява, продължава и работата по изясняване на случая, казаха от полицията.

Нападнатата фирма е собственост на Ганчо Г./24 г./ - син на известен ромски бизнесмен в района. Преди дни – навръх Великден, Ганчо Г. се сби със своя позната в нощен бар край Дунав, а след пристигането на полиция нападна и нанесе удари и на служител на МВР. Тогава той бе арестуван за 24 часа. Най-вероятно зад палежа на автомобилите стоят неуредени лични или бизнесконфликти, смятат запознати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България