Подсъдим за убийство ще отговаря и за пране на пари

Съд

Виктор прибрал изтеглени с измама 18 500 евро година преди да наръга бъдещ младоженец

Подсъдим за брутално убийство ще бъде съден и за пране на пари, съобщиха от пресцентъра на апелативната прокуратура във Варна. Оказало се, че година преди да затрие с нож 22-годишния Мартин Тодоров пред дискотека в девненския кв. Повеляново, 34-годишният Виктор Панайотов пак е престъпил закона.

На 14 октомври 2014 г. той открил в банка сметка на свое име. В нея от Румъния постъпили 18 500 евро, голяма част от които Виктор изтеглил, въпреки че бил наясно, че са придобити чрез тежко умишлено престъпление, се посочва в обвинителния акт. 8 дни след трансфера Панайотов извършил и документно престъпление, като декларирал пред банката, че получените пари са от продажба на имот. Справка в агенцията по вписванията обаче показала, че той лъже.

Случаят се разплел, когато румънската банка-наредител си поискала парите, след като установила, че трансакцията е извършена чрез измама. Парите, с които Виктор се облажил, били източени от организирана престъпна група хакери, които били подведени под отговорност от румънските власти. До 12 г. затвор и до 300 000 лв. глоба са максималните наказания, които варненецът може да отнесе по новите обвинения.

За убийството на бъдещия младоженец Мартин, извършено на 28 ноември 2015 г., гардът на дискотеката може да получи още по-тежка присъда. Той очаква старта на процеса зад решетките. До момента Виктор е осъждан три пъти - за въоръжени грабежи и наркотици, като е реабилитиран по една от присъдите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право