Пожари бушуваха в Еленско

Огнеборци потушаваха пожари в петък в Еленския балкан. Стихията е унищожила 60 кв. метра от къща, а също битова техника. Инцидентът е станал в еленското село Баевци. Това съобщиха от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ във Велико Търново.

Сигналът за лумнал пожар е подаден в Оперативен център – Велико Търново в 12.41 часа на 11 август, а на място незабавно били изпратени пожарникари от еленската Районна служба. Със стихията се борили два екипа с два противопожарни автомобила. Благодарение на техните действия пожарът не се е разпрострял върху две други къщи, намиращите се в съседство.

Установено е, че причината за възникване на огъня е късо съединение. Също техническа неизправност в ел.-инсталация е причината за разразяване на пожар и в град Елена. На ул. „Панайот Хитов“ в балканското градче лумнала друга къща. Сигналът за второто произшествие е бил подаден същия ден, в 13.30 часа.

Отново служители на Районната служба в Елена с два противопожарни автомобила се изправили срещу стихията. Къщата била спасена, огънят обаче унищожил мебели, бяла и черна техника. Опушени са 20 кв. метра стени.

На главния път Велико Търново – София, преди с. Шереметя пък пламнал лек автомобил Фолксваген Голф. Това се е случило 18.23 часа в петък. Късо съединение е причинило инцидента.

Огнеборци от старата столица успели да спасят колата от изпепеляване, но е унищожена ел. инсталацията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България