Пожари изпепелиха имоти на двама дядовци

Умишлено запален огън е унищожил стопанска постройка на възрастен търговец в Монтана. Друг пожар пък е оставил без покрив семейство пенсионери, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

На 29 октомври към 17.30 часа пламнала сграда във вилната местност „Парта” край Монтана. Докато огнеборците пристигнали, пожарът унищожил изцяло постройката с размери 12 на 7 метра, в която били струпани 300 кг старо сено и имущество. Изгорялата постройка е била собственост на 72 годишния Лукан Д. и е била незаконна.

В нея той отглеждал преди време животни. Мъжът имал и магазини в Монтана, казаха местни жители. Полицията издирва подпалвачите. Два часа по-късно в събота вечерта в село Гаврил Геново пламнало таванско помещение на къща, в която живеел 87 годишният Никола Д. със съпругата си. Огънят овъглил част от покривната конструкция. Възрастните хора не са пострадали. Те са се отоплявали с печка на твърдо гориво, заявиха огнеборците. Причините за пожара и щетите се изясняват. След спирането на дъждовете пожарите в област Монтана отново пламтят без почивка. Само в неделя огнеборците са гасили 7 пожара в къщи, навеси и сухи треви.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони