Пожарникари извадиха несретница, паднала в Луда Камчия

62-годишната жена пренощувала в коритото преди някой да чуе виковете й и да извика помощ

Пожарникари спасиха живота на несретница, паднала в река Луда Камчия в Котел, съобщиха от ОД на МВР в Сливен. Сигналът е получен в 7,19 ч. на 23 март. Обадил се Таньо Драгомански, който случайно чул стоновете й.

Реката, минаваща през града, не е била дълбока. Но бреговете й били стръмни и високи, около 4 метра. Оказало се, че 62-годишната жена се е подхлъзнала и е паднала в коритото предната вечер. Викала, но не е имало кой да я чуе. Мястото се намирало в крайната южна част на Котел. Пенка изкарала цялата нощ в коритото. Когато екипът пристигнал, заварили и без това трудно подвижната жена вкочанена,, прогизнала от студените води, подпряна на камък. Била дезориентирана, с хипотермия. Дошла линейка на Центъра за спешна помощ. С носилката на медиците трима пожарникари влезли в реката и успели да я изнесат през стръмния скат. След това й е била оказана лекарска помощ.

През 2016 година пострадалата преживяла трагедия, съобщава местният сайт "Котел нюз". Тя и брат й живеели в къща, по-стара от САЩ, с възрожденска архитектура, паметник на културата. Домът им обаче изгорял до основи при пожар. От този момент нататък двамата се превърнали в бедняци, преместили се в единствената оцеляла постройка в имота им - тухлената тоалетна на двора. Събирали хартия и храна по кофите, за да преживяват. Никога не са ги виждали да просят. От общината им предлагали да се настанят в жилищен фургон, но те отказали. След инцидента с падането в реката, в Центъра за спешна помощ Пенка получила не само медицинска грижа. Тя тръгнала да се прибира нахранена, облечена в чисти дрехи и подстригана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България