Пожарникари изядоха прасенца, спасени от тях при пожар

Британски пожарникари хапнаха барбекю от свинско месо половин година след като спасиха същите прасета при пожар във ферма в Уилтшайър, Англия. Пожарникарите от Пюси получиха критики в социалните мрежи след като похапнаха вкусните наденички и други местни деликатеси.

Първоначално огнеборците споделили снимки на барбекюто и коментирали качеството на продуктите като „фантастично”, съобщава БТВ.

„Огромни благодарности към Рейчъл Ривърс за възможността да дегустираме плодовете на нашия труд от онази февруарска нощ. Нашият екип силно препоръчва колбасите и ако някой от нашите последователи в социалните мрежи планува барбекю за празниците, вземете си от тези наденички, фантастични са”, казват пожарникарите.

Това разгневи не само защитници на правата на животните, но и гражданите. Последва изтриване на скандалния пост във „Фейсбук” и извинение за необмислените думи.

„По отношение на скорошната публикация на тази страница, ние разбираме, че това може да е обидило някои хора – извиняваме се за това и поради тази причина премахнахме предишната публикация”, допълват те.

Мениджърът на фермата не се извини за действията си. Според нея животните са имали възможно най-добрия начин на живот до момента на смъртта си, а споделянето на месото им с пожарникарите е най-удачния начин да им благодари за усърдната работа по спасяването на животните.

„Неизбежна част от животновъдството е смъртта на животно, което ни осигурява храна на масата", добави собственикът на фермата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл