Пожарникари спасиха бездомно куче, паднало в шахта

Пожарникари от Сливен спасиха бездомно куче, паднало в дълбока, необезопасена шахта, съобщиха от полицията в града. Сигнал бил подаден в 18,31 часа на 19 март, на спешния тел.112. Опасната шахта се намирала на ул."Янко Сакъзов" в кв."Дружба", между един от жилищните блокове и бензиностанция. Изпратеният екип заварил на място много насъбрали се деца, родители, граждани с домашни кучета. "Оказа се, че необезопасените шахти са две. Отворени, с диаметър над половин метър. В едната, дълбока около 2 метра и половина, беше паднало кучето. Беше едро, неспокойно. При първоначалните опити да влезем, за да го извадим, проявяваше агресия", разказа Димо Димов, командир на екипа. Когато успели да го измъкнат навън, разбрали, че бездомният Шаро е с изгубено зрение.

В спасителната операция са участвали, освен Димов, колегите му Димитър Илиев и Живко Тодоров. "Направи ми добро впечатление, че на място веднага пристигнаха и общински охранители. Ние, с колегите ми, с подръчни материали обезопасихме едната шахта. От общинската охрана поставиха обезопасителни маркировки", допълни Димов. От местната администрация ще извършат проверка чия собственост са шахтите, за да им бъдат сложени капаци и да не застрашават здравето нито на хора, нито на животни.

През последните месеци пожарникарите от Сливен са реагирали многократно на сигнали за спасяване на котки и кучета. Неотдавна вадили от водите на река Асеновска паднало куче от породата "чау-чау". Сред куриозите е акцията за спасяване на котка, паднала от втория етаж на блок до Новоселския мост. Търсили котето около блока, но не го открили. Накрая се оказало, че то е тупнало от втория на балкон на първия етаж и се скрило вътре в готварската печка на терасата. В последно време се получавали сигнали и за спасяване на....дронове. Пожарникари "спасили" дрон, заклещил се във високо дърво на площад "Васил Левски" в центъра на града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България