Тютюневите складове в Пловдив пламнали от няколко места

Пожарът в тютюневите складове в Пловдив е локализиран. Това каза старши комисар Красимир Шотаров, директор на дирекция "Оперативни дейности" в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

„Там са всички сили на Пловдив, много екипи има и от специализираните сектори”, каза той и уточни, че екипите продължават своята работа по гасенето.

По думите му обстановката е изключително сложна, тъй като складовете са строени началото на 20-ти век и всички сгради са с дървени конструкции. Той ги определи като изключително пожароопасни.

„Поради тази причина обстановката е много усложнена. Правят всичко възможно колегите да се справят”, коментира ст. комисар Шотаров, цитиран от Фокус.

По думите му на този етап пожарът отвсякъде е обграден. Той уточни, че тъй като сградите са дървени се създават сериозни предпоставки за повторното му развитие.

Главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност”, заяви, че още не е ясна причината за пожара. „Все още не може да се каже дали пожарът е умишлен и откъде е тръгнал. Първо ще се погаси и тогава ще се разследва”, уточни комисар Николов пред БТВ.

Той допълни, че пожарникарите останали учудени от развоя на пожара, който пламнал на няколко места на покрива.

Опожарените сгради се намират в непосредствена близост до срутеният преди месеци тютюнев склад. Тогава избухна голям скандал кой е разрешил паметник на културата да бъде съборен.

От София са били изпратени три пожарни автомобила, които да помогнат да пловдивските си колеги, но тъй като огънят е локализиран, те са пренасочени към района на Хасково, където гори голям горски пожар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България