Пожар вилня в балканско село, три къщи пострадаха

Голям пожар избухна в планинско село в община Чипровци. Три къщи, стопански постройки и имущество са пострадали от огъня. Единият от домовете е напълно унищожен. Причините за пожара все още се установяват, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Пламъците се извили над имота на 66 Тошко М./66 г./ в село Горна Лука към 20 часа в сряда. Огънят бързо се разрастнал и обхванал и още два съседни имота. На мястото пристигнали четири екипа пожарникари и започнали борба със стихията. За няколко часа огнеборците излели 100 тона вода, докато загасили пламъците.

Пожарът обаче изпепелил къщата на Тошко М., дърводелската работилница и техниката в нея, изгорели и струпаните дървен материал и 50 кубика дърва за огрев. Унищожени били и част от покрива, селскостопанска постройка и 3 куб. м. дърва за огрев на Павлина М./82 г./, както и част от покрива на къщата на Вежен И./55 г./. На мястото на пожара пристигнали и кметовете на общината Пламен Петков и на селото Иван Мирчев.

С помощта на съседи те успели да изведат хората от горящите къщи и близките имоти и никой не пострадал. Огнената стихия била спряла минути преди да обхване и съседните къщи.

Според първоначални данни пожарът е тръгнал от печка или късо съединение в изгорялата дърводелска работилница.

„Ще подкрепим пострадалите хора. Ще осигурим жилище за останалия без дом мъж и ще помислим как да помогнем за възстановяването на останалите сгради!”, заяви кметът на Чипровци Пламен Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони