Пожар избухна в здравната служба в свищовското село Овча могила

Евакуират близо 40 души от Центъра за хора с деменция

Пожар избухна около 15 часа в сряда в здравната служба на центъра в свищовското село Овча могила. В същата сграда се помещава и стоматологичен кабинет. Огънят обаче за минути е обхванал покривната конструкция и се е разпрострял като обхваща все по-големи площи. Пламъците застрашително приближават сградата на открития наскоро Център за хора с деменция, както и хранилищата със складирани горива.

"Заради това бе предприета евакуация на около 40 души домуващи и персонал в Центъра. На мястото на инцидента пристигнаха 4 пожарни екипа от Свищов, Велико Търново и Полски Тръмбеш със спасителни стълби. В момента пожарникари обливат покрива на Центъра, за да не бъде обхванат от пламъците от горящата постройка. На помощ се притекоха и местни жители", заяви пред "Труд" кметът на Свищов Генчо Генчев.

Градоначалникът също е на местопроизшествието. Генчев допълни, че първи да гасят пламъците са се втурнали членовете на местния доброволчески отряд. Те са окомплектовани с лични защитни средства - защитно облекло за пожарогасителни или спасителни действия, пожарникарски обувки, колани, защитни каски и предпазни ръкавици.

Община Свищов откри първия за страната Кризисен център в Овча могила с 15 души персонал за действие при пожар, бедствия и катастрофи. За целта са изградени нови гаражи и офис помещения за нормално функциониране на центъра. На центъра са предоставени пожарен автомобил Шкода Лиаз и една от двете закупени линейки от Община Свищов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България