Пожар изпепели къщата на братя гурбетчии

Снимка: Архив

Пожар изпепели до основи къщата на двама братя гурбетчии в град Дебелец на около 3 км от Велико Търново. Огънят лумнал около 19,53 часа в неделя на ул. "Патриарх Евтимий". Собствениците на имота работели в САЩ и Германия и оставили жилището на свой приятел да го стопанисва. Той обаче в мразовития ден запалил печка на дърва в една от с таите, но изхвръкнала искра и подпалила дома.

Съседи забелязали огъня и подали сигнал на тел.112, но пламъците вече били обхванали цялата постройка.

Въпреки бързите действия на огнеборците, къщата е изгоряла до основи. Изпепелени са 150 кв.м.покрив и цялото имущество. Пожарникарите обаче са спасили съседните къщи и паркирани в близост автомобил и

трактор.

На шест сигнала за пожари, възникнали от комини, са се отзовали огнеборците през уикенда във Великотърновска област. Огънят лумнал от самозапалване на сажди в коминните тела, за щастие в пет от материални загуби и пострадали няма. При шестия пожар обаче в село Нова Върбовка, е изгорял каратаван и са опушени стените на къщата. Пожарникарите спасили двете сгради в съседство на огъня.

В събота свищовските огнеборци са вадили коте, паднало в улична шахта. Сигналът бил подаден в 10.48 часа в неделя в оперативен център – Велико Търново Дежурният екип извадил падналата котка.

Също в Свищов на бензиностанция силният вятър откъснал ламарина, която надвиснала опасно и застрашавала хора и автомобили. След сигнал в пожарната опасният отломък бил премахнат.

През уикенда великотърновските огнеборци са отстранили и ледени висулки в тунелите на Южния пътен възел, които традиционно се образуват през зимата и стават доста опасни за автомобилите, които пътуват по главен път Свиленград-Русе.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България