Пожар опразни ресторант в центъра на Варна

Очевидци видели ултраси да хвърлят бомбичка към покрива

Огнен инцидент беляза съботната вечер във Варна, в която се игра мача между футболните отбори на "Черно море" и ЦСКА във Варна, завършил със загуба за домакините с 0:1.

Около 18,30 ч - час и половина преди началото на срещата, пламна покрива на ресторант "Хепи" на метри от входа на Морската градина. Според очевидци инцидентът в препълненото заведение бил предизвикан от ултраси от агитката на ЦСКА, която се придвижвала към стадион "Тича".

Въпреки полицейския ескорт хулиганите успели да метнат наподобяващ бомбичка запалителен предмет, който попаднал на покрива на популярното заведение. Лумнал огън, а клиентите и персонала побегнали навън. Линиите на тел. 112 буквално прегрели от сигнали за пожара. На мястото пристигнали два екипа огнеборци, които бързо потушили пламъците.

"Няма пострадали хора. В неделя преди обяд е извършен повторен оглед на мястото. Образувано е досъдебно производство, назначени са технически експертизи. Причините за възникването на пожара са в процес на изясняване, работата по случая продължава", обявиха от полицията. Оттам не коментираха твърденията на очевидци, че ултраси са виновни за пожара. До момента няма задържани, стана ясно от съобщението на пресцентъра на ОДМВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право