Очила подпалиха и унищожиха „Голф”

Снимка: Архив

Пожар избухна посред бял ден и овъгли автомобил в северозападния град Бойчиновци. Пламъците, унищожили колата, най-вероятно са били подпалени от … очила, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Огънят е избухнал в сряда към 13,30 часа в предната част на купето на „Фолксваген Голф 3” с монтанска регистрация, собственост на 29-годишния Красимир Н. от село Бели брод.

Автомобилът е бил оставен паркиран пред частен дом в Бойчиновци. На мястото е бил изпратен екип огнеборци, но за около половин час пламъците са съсипали изцяло колата. Местопроизшествието е посетено от дежурна следствено-оперативна група на Районното управление на МВР в Монтана.

По случая е образувано е досъдебно производство. Според първоначални данни пожарът най-вероятно е причинен от оставени до предното стъкло очила с диоптър. Слънчевите лъчи в горещия ден, усилени от лупите, подпалили таблото и колата пламнала, казаха огнеборци.

„Имали сме и други подобни куриозни случаи. Част от пожарите в гори и ливади понякога са причинени от счупени стъкла и бутилки, които играят ролята на лещи за слънчевите лъчи”, коментираха огнеборци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право