Позлатен албум показва уникални снимки на Кобургите

Изданието има колекционерска стойност, то е с лично посвещение от Симеон II

Цар Симеон II събра стотици гости за премиерата на луксозния албум “В служба на България. 130 години българска царска династия 1887-2017 г.” В двореца “Врана” дойдоха десетки интелектуалци.

В изданието, посветено на 80-годишния юбилей на Симеон Сакскобургготски, са събрани уникални снимки, непоказвани досега .

Албумът е факт благодарение на Фонд “Цар Борис и Царица Йоанна” – Царски дворец Врана и издателство “Български Бестселър – Национален музей на българската книга и полиграфия”. В него се съдържа подробно описание на произхода на българската царска династия, историческите факти и делата им в служба на България. Текстът е на български и английски език. Книгата е изключително луксозна, с твърда подвързия със златен отпечатък и оригинално художествено оформление, а външната й страна също е покрита със златен прашец.

Снимките са пазени грижливо от Сакскобургготската фамилия и сега тя разрешава тяхното публикуване. Част от тиража е с колекционерска стойност - със специална подвързия от кадифе, позлатени букви и индивидуална номерация на всеки екземпляр с подпис и посвещение от Н. В. Цар Симеон II.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България