Познавате ли мъжа, пазарувал с ментета на новите монети от 2 лв.?

Полицаи от районното управление в град Нови пазар, Шуменско, търсят съдействие за установяване самоличността на мъж, който пазарувал с фалшиви монети по 2 лева.

Той ги оставил в хранителен магазин в Нови пазар през месец май тази година и по случая е образувано досъдебно производство. Въпреки предприетите издирвателни действия, към момента самоличността му не е установена, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Шумен. Оттам предоставят снимки и видеозапис на мъжа с фалшификатите.

https://youtu.be/K2saPATEmTg

Гражданите, които имат информация или разпознават човека от снимката и видеоклипа, могат да подадат сигнал на телефон 112 или в дежурната оперативна част на РУ-Нови пазар на телефон 0537/22251, 22252 или в най-близкото полицейско управление при гарантирана анонимност.

trsh2811-11bКакто "Труд" писа, неизвестен предложи 5 метални ментета от по 2 лева на продавачка в хранителен магазин в Нови пазар в средата на май. Хранителният магазин е “Пеци” на ул. “Патриарх Евтимий”. Клиентът поискал две кутии цигари и извадил 5 монети от по 2 лева. На продавачката й направило впечатление, че са различни. Казала, че се съмнява в истинността им, но мъжът упорствал, че тя не е виждала новите монети. Казал, че отива да вземе едра банкнота от колата си и изчезнал. Монетите са по-леки от оригиналите и са изтъркани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право