Показват колата на Роджър Мур

Това е най-забележителният модел на шведския производител

1967款沃尔沃1800 S老爷车

Култовият автомобил Volvo 1800 S на легендарния актьор Роджър Мур ще бъде показан за първи път пред масова публика на предстоящото ретро изложение в Есен. Става дума за личната кола на артиста, с която той участва в сериала „Светецът”. Моделът е произведен през 1966 г. в завода на шведската компания в град Торсланда. Той се отличава с характерен бял цвят (Polar White), специални джанти, фарове за мъгла и дървен волан. В купето са запазени автентични детайли от снимките на сериала като термометър на таблото и вентилатор за охлаждане.

1967款沃尔沃1800 S老爷车

Роджър Мур, който почина през 2017 г. на 89-годишна възраст и спечели световна известност в с ролята на Джеймс Бонд в седем филма, е първият собственик на това Volvo 1800 S. Друг притежател на такъв автомобил от същото поколение е Хакан Самюелсон – настоящият шеф на Volvo. За него „Светецът” с Роджър Мур е любимият сериал, а 1800 S е най-легендарният автомобил на компанията за всички времена.

1967款沃尔沃1800 S老爷车

През 2013 г. друго Volvo 1800 S, собственост на американеца Ърв Гордън, влезе в рекордите на Гинес за кола с доказано най-много изминати километри без търговска цел. Произведеният през 1966 г. модел без климатик, серво на волана и електрически стъкла навъртя повече от 3 милиона мили (4,8 милиона километра). Управлява го учителят Гордън, който пътува всеки ден по 125 мили от дома до местоработата си и обратно, а във ваканциите обикаля различните щати. Тайната на дълголетието на автомобила му гласи – редовна поддръжка, оригинални части, качествено гориво.

罗杰·摩尔在《圣徒》中的角色侠盗西蒙

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили