Показват творби на майстори на фотографията в три от сградите на ГХГ-Пловдив

ГХГ (Градската художествена галерия) в- Пловдив партнира на фондация „Пловдивско фотографско средище“ в представянето на известни артисти фотографи от България и чужбина в три от своите сгради в рамките на тазгодишния престижен международен фестивал, който ще се проведе от 6 до 26 октомври в града под тепетата.

Веднага след официалното откриване на фестивала в Балабановата къща този петък любителите на фотографското изкуство ще могат да разгледат още същата вечер след 19 часа „Мексиканска хроника“ – колекция фототворби на Йордан Йорданов–Юри в къщата с постоянна експозиция „Мексиканско изкуство“ на ул. „Артин Гидиков“ 11 в Стария град. Откриване на изложба ще има и на 7 октомври (събота).

Фотографът Джордж Георгиу от Великобритания ще представи своите творби , обединени от заглавието „Придружен от непознати: Парад на американците”, от 17 часа на първия етаж в Залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“ 15. На 8 октомври (неделя) от 11 часа пък ще се открие изложбата с избрани фотографии от биенале „Фодар 2017: Факт, фикция, истина”  на втория етаж в къщата с постоянна експозиция на художник Енчо Пиронков (ул. „Васил Кънчев” 1 в Стария град ).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура