Полева високотехнологична болница откриха близо до фронтовата линия на Мосул

Нова полева високотехнологична болница беше разположена близо до фронтовата линия на сирийския град Мосул, информира БНР. Целта е лечебното заведение да предлага спешна медицинска помощ на ранените цивилни, уточняват от съдействалата за неговото разполагане международната благотворителна организация "Самарянска кесия".

Причината да дойдем е необходимостта на хората в Мосул - заради ранените и заради тези, които умират по пътя към Ербил. Нуждата от лекарска помощ до фронтовата линия е голяма, обясни доктор Дейвид Гетъл, администратор на новата болница край Мосул.

Разположението на болницата значително ще съкрати пътуването на пострадалите участници в сраженията, тъй като най-близката лекарска помощ до сега беше разположена в Ербил - столицата на Иракски Кюрдистан.

Работя в интензивното отделение, в което имаме на разположение всички онези неща, с които бих работила в болница в САЩ. Колкото по-близо сме до фронтовата линия, макар да е по-опасно, толкова по-добре е от гледна точка на времето за спасяване на човешки животи, допълни Британи Бъркли, медицинска сестра в полевата болница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток