Политическата коректност развали и „Междузвездни войни”

Фенове готвят бойкот на новия филм

Пуснаха постер на “Възходът на Скайуокър”

От “Дисни” агресивно засилиха рекламната кампания преди декемврийската премиера на “Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър” с нови постери и кадри от деветия епизод на космическата сага, която Джордж Лукас започна преди 42 години. Филмът е и кулминацията на новата трилогия, която “Дисни” стартира след като придоби правата за “Междузвездни войни” от Лукас срещу 4 милиарда долара през 2012-а година.

Но облаците на хоризонта пред “Възходът на Скайуокър” се сгъстяват след политически коректните падения, които белязаха най-новите филми от сагата. В ерата на “Дисни” и в ръцете на идеолози като Катлийн Кенеди, Джей Джей Ейбрамс и Райън Джонсън, най-успешният филмов продукт в историята се превърна в пропагандна платформа за промоция на радикален феминизъм, “сошъл джъстис” послания, анти-Тръмп метафори и прогресивни политики.

Новата трилогия е предвождана от безстрашна и буквално безгрешна жена и чернокож, изиграни съответно от Дейзи Ридли и Джон Бойега. Шефове в “Дисни” и някои от ключовите фигури зад новите епизоди на няколко пъти атакуваха феновете на оригиналната трилогия и обявиха, че хората, които не харесват политизирането на “Междузвездни войни” са “расисти, ксенофоби и тролове”.

В “Междузвездни войни: Епизод VIII”, който излезе преди две години имаше откровена феминистка и социалистическа пропаганда. “Съпротивата” беше представена като колекция от левичарски мулти-култи воини за социална справедливост, водени от смели жени с лилави коси, а мъжките персонажи изглеждаха като неадекватни и некадърни кретени. Най-голямата гавра беше с Люк Скайуокър, който в ерата на “Дисни” е обрисуван като социопат и отшелник и е пълна, карикатурна противоположност на легендарния образ от оригиналната трилогия.

Много фенове изразиха своето разочарование от превръщането на “Междузвездни войни” в инструмент за прогресивно либерална пропаганда и обявиха, че ще бойкотират “Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър” в края на 2019-а. В Интернет е пълно с критични текстове и видео материали на фенове на първата трилогия, в които детайлно се разказва как политическата коректност развали и “Междузвездни войни”. Мейнстрийм медиите са твърдо на страната на “Дисни” и техните ужасни решения.

Ако плановете за бойкот успеят и “Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър” се провали и отплува зад хоризонта като разочарование, това ще бъде огромен удар срещу “Дисни” и тенденцията филмите да бъдат превръщани в платформи за една определена идеология. Развръзката предстои през декември, а дотогава рекламната кампания ще става все по-агресивна.

 

„Дисни” пробват да успокоят зрителите със сериала „The Mandalorian”

Много фенове изразиха публично огромното си разочарование от последните епизоди на “Междузвездни войни” и поставиха в опасност представянето на финалната част от новата трилогия. От “Дисни” ще пробват да успокоят зрителите със сериала “The Mandalorian”, който е част от разширената вселена на “Междузвездни войни” и ще бъде пуснат със старта на амбициозната стрийминг платформа Disney+ на 12 ноември.

Ето го и сюжета: “След историите на Джанго и Боба Фет, нов воин се появява във вселената на “Star Wars”. Действието на “The Mandalorian” се развива след падането на Империята и преди появата на Първия ред. Проследяваме тегобите на един самотен стрелец в далечния край на галактиката, далеч от властта на Новата република.”

Първите кадри изглеждат добре технически, но отново са доминирани от политическата коректност и почти всички персонажи в рекламните клипове са представители на малцинства и безстрашни жени воини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино