Политологът Д. Димитров: Съставяне на служебен кабинет в този парламент е „мисия невъзможна“

Шансове за правителство в мандата на този парламент не съществуват и съставянето на служебен кабинет е „мисия невъзможна“. Това коментира политологът Димитър Димитров пред "Фокус". По думите му за ГЕРБ е вече твърде късно да мисли за ново издание на управляващо мнозинство и ново правителство, а социалистите смятат, че е твърде рано да поемат тази отговорност и ще изчакат встъпването в длъжност на новия президент.

„Двете най-големи партии са решили, че ще премерят сили на предсрочни избори, а без едната от тях да е била благосклонна към продължаване на мандата на парламента, съставяне на правителство е невъзможно. Може би малка проява на рационалност би било решението на отиващия си и на новоизбрания президент да назначат общо служебно правителство, за да не се прави ротация в рамките на месец. Не че е кой знае какво, но просто се създава впечатлението за не много смислен ход“, обясни политологът.

Според Димитров, ако политическата ситуация у нас се сравни с шахматна игра, то имаме цар в лицето на премиера в оставка Бойко Борисов, но имаме и царица в проекция – Корнелия Нинова. „Единият или другият ще оглави следващия кабинет“, прогнозира политологът. Димитър Димитров коментира още, че за България винаги са настъпвали недобри и сложни времена, тогава, когато регионалните суперсили Русия и Турция, по една или друга причина, са търсили реализация, включително и на терена на вътрешната политика у нас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България