Полицаи арестуваха трима шофьори в една нощ, пробвали да избягат от проверка в София

Водачите седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотици

Столични полицаи задържаха нарушители след три опита за бягство от проверка и преследване, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Тази сутрин, около 2.55 часа, на Околовръстен път в района на Казичене екип на отдел „Пътна полиция“ подал сигнал за спиране на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с врачанска регистрация. Водачът не се подчинил и продължил към бул. „Ботевградско шосе“, където навлязъл в насрещното, минал през Яна, Богров, АМ „Хемус“ и от там към Нови Искър, където е задържан заедно със спътника си, 48-годишен мъж. В хода на проверка е установено, че 36-годишният шофьор, криминално проявен, е седнал зад волана след употреба на алкохол. Двамата мъже са задържани с полицейски мерки до 24 часа.

Минути по-късно, в района на ж.к. „Красна поляна“, водач на лек автомобил „Ауди А 6“ направил опит да избяга след подаден му полицейски сигнал за спиране. При краткото преследване е задържан в ж.к. „Западен парк“, след като спукал две от гумите на колата си. Тестът на 20-годишния шофьор с техническо средство отчел положителен резултат на употреба на алкохол. На нарушителя е съставен акт за установеното нарушение по Закона за движение по пътищата.

Същата нощ, около 3.45 часа, на бул. „Арсеналски“ полицейски екип подал сигнал за спиране на лек автомобил „БМВ 323“. Шофьорът не се подчинил и в рамките на предприетото преследване е задържан на кръстовището на булевардите „Черни връх“ и „Н.Й Вапцаров“. Установена е самоличността на тримата мъже в автомобила – 20-годишния водач и 22-годишните му спътници. В хода на проверката е установено, че 20-годишният е седнал зад волана под въздействие на наркотични вещества и без свидетелство за правоуправление на МПС, отнето за шофиране след употреба на алкохол. Тримата са задържани с полицейски мерки до 24 часа. Работа по случая продължава.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право