Полицаи върнаха на баба 5000 лв. и 900 долара, дала ги на телефонен измамник

82-годишна баба даде близо 5000 лев аи 900 долара на телефонен измамник, но полицията го залови и й върна парите.

Извършителят - Атанас Д., на 46 г. от Ветово, е сключил споразумение с Районна прокуратура-Кърджали и ще лежи в затвора една година. Това не е първият случай в който е залавян и осъждан за телефонни измами.

През месец май 2014 г. Атанас Д. позвънил по телефона на 82-годишната В. М. от Кърджали и я излъгал, че дъщеря й е пострадала при катастрофа в  Пловдив и ще трябва да й бъде извършена операция, съобщиха от прокуратурата. Представил се за доктор Манолов. Съобщил й, че за операцията ще е нужно да се плати сумата от 11 000 лева. Пострадалата казала, че няма толкова пари, а Атанас Д. отговорил, че ще разговаря със служител от Здравната каса, за да се опита да намали сумата. Жената му казала, че има само 4 950 лева и 900 долара.

След малко Атанас Д. й позвънил отново и съобщил, че от Здравната каса се съгласили на тази сума. Казал да излезе пред къщата си и да даде парите на мъж, който ще дойде там след малко. Пенсионерката изпълнила това и дала всичките си пари на непознат млад мъж. По-късно възрастната жена разбрала, че е измамена. Измамникът е установен по-късно. Възстановил е изцяло сумата, която е получил от пострадалата.

По одобрено споразумение Районен съд-Кърджали му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година при първоначален „строг“ режим. Споразумението е влязло в сила и не подлежи на обжалване. Атанас Д. е бил осъждан и преди за телефонни измами.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право