Полицаи гонили пиян с откраднат автобус в центъра на София

Снимки: Денислав Стойчев/Архив

Софийска районна прокуратура задържа за 72 часа криминално проявен за противозаконно отнемане на автобус.

44-годишният С. Христов е привлечен към наказателна отговорност за противозаконно отнемане на моторно превозно средство, което е извършено в пияно състояние, съобщиха от държавното обвинение.

Христов е многократно осъждан, като в края на 2018 г. е излязъл от затвора, тъй като е изтърпял предишно наложено му наказание „лишаване от свобода“. Малко по-късно той започнал работа в сервиз за автомобилни гуми в столичния ж.к. „Красна поляна“. На паркинга на този сервиз се съхранявал автобус марка „Ивеко Дейли“, собственост на свидетеля Л.

Вечерта на 24-ти срещу 25-и март, след като бил употребил алкохол, Христов подкарал автобуса, насочвайки се към площад „Сточна гара“. По време на движението бил подаден сигнал със „стоп палка“ от служители на МВР, на който обвиняемият не реагирал. Поради това последвало преследване на инкриминираното превозно средство от автомобил на полицейските служители, в района на центъра на столицата.

На кръстовището, намиращо се в непосредствена близост до посолството на Република Румъния, Христов катастрофирал, блъскайки огражденията, поставени между двете платна. На същото място той бил задържан от полицейските служители, които установили неговата самоличност, а по случая е образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на Софийски районен съд за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право