Полицаи гониха три километра пиян шофьор

Здраво почерпен шофьор се опита да избяга с автомобила си от проверка на катаджии край Монтана. След преследване с автомобил на МВР беглецът е бил спрян, съобщиха от Областната дирекция на полицията.

Екшънът се е разиграл в неделя около 19:30 ч., на 15 км от Монтана. На разклона за местността "Балова шума", служител на полицейския участък в Георги Дамяново подал сигнал със "стоп палка" на автомобил "Ситроен" . Вместо да спре обаче водачът на колата дал газ и се опитал да избяга. Полицаите скочили в патрулната кола и с включени сирени и лампи подгонили нарушителя. Разбрал, че няма да може да избяга на униформените, след около три километра шофьорът спрял.

При извършената проверка катаджиите установили, че беглецът е 33 годишният П. М от гр. София. Пробата с дрегер показала, че мъжът е управлявал колата с 1,66 промила алкохол. По случая е образувано бързо производство.

В неделя по обед на булевард в Монтана е спрян и 21 годишен младеж от село Винище, който шофирал БМВ след употреба на високорискови наркотични вещества. На водача В. П. е съставен акт и срещу него е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България