Полицаи жънаха 3-метрови растения в нива с канабис край Кюстендил (СНИМКИ)

Нива, засята с канабис в района на с. Четирци, общ. Невестино е открита в рамките на предприета специализирана операция от служители на РУ-Кюстендил. Акцията е реализирана след проведени оперативните действия и активно наблюдение на имота от служителите на Полицейския участък в Невестино, съобщиха от МВР.

Било установено, че растенията от рода на канабиса са достигнали височина до 2.90 м, като за отглеждането им била организирана напоителна система. При операцията е задържан ползвателят - 69-годишен столичанин, а в къщата му в селото полицаите са иззели 61.500 кг суха листна маса от дрогата, разпределена в буркани. Изкоренените стръкове са с общо тегло 43 кг. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест.

69-годишният наркопроизводител е задържан за 72 часа с прокурорско постановление.

Разследващите органи са претърсили и обработваната от него нива, където имало засети растения канабис.

На същия ден е било извършено и претърсване на къща в гр. София, обитавана от лицето, при което са били открити и иззети полиетиленов плик с три стъклени буркана с капачки, пълни със суха растителна маса, реагираща на канабис.

Предстои днес Окръжна прокуратура - Кюстендил да внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия, привлечено към наказателна отговорност за незаконно държане и отглеждане на наркотични вещества.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право