Полицаи задържаха двама мъже за незаконно производство на цигари

Служители от ОДМВР - Стара Загора и Второ РУ в областния град откриха близо 10 000 ръчно свити цигари, над 20 кг нарязан тютюн, две машини за пълнене, както и 500 литра наливен алкохол. По случая са задържани двама мъже от града, информираха от пресцентъра на МВР.

Служители при ОДМВР - Стара Загора и Второ РУ в областния град предприеха вчера специализирана полицейска операция за противодействие на незаконното производство и разпространение на акцизни стоки.

В хода на акцията са извършени процесуално-следствени действия в четири имота в кв. „Лозенец“ в Стара Загора. При претърсването са открити и иззети общо 9813 къса саморъчно свити цигари, 20.3 кг нарязан тютюн, 53 350 гилзи за цигари, две машини за пълнене на цигари, полиетиленови пликове с клипс система и около 500 литра наливен алкохол, без акцизен бандерол.

По случая в ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл. 234 от НК. За срок до 24 часа са задържани С.А. /47 г./ и А.М. /31 г./, и двамата от Стара Загора. Работата по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право