Полицаи задържаха перничанка, "развалила" черна магия срещу 30 000 лева

Служители на Четвърто РУ задържаха 31-годишна жена от Перник за измама, съобщиха от пресцентъра на МВР. Действията по разследването започнали през септември месец, когато в полицията се оплакала столичанка, че е станала жертва на измамa.

В хода на разследването било установено, че през юли месец непозната установила контакт с потърпевшата и успяла да я въведе в заблуждение, че й е направена „черна магия”, за развалянето на която са необходими различни действия, свързани с големи финансови средства.

До септември пострадалата предавала на няколко пъти различни суми пари, на обща стойност 30 000 лв. Столичанката се усъмнила, че става въпрос за измама и потърсила полицията, едва когато 31-годишната й се обадила за пореден път да си уговори среща с нея. По случая било образувано досъдебно производство. В резултат на проведени оперативно-издирвателни действия на 17 ноември служители на Четвърто РУ задържали извършителката на престъпното деяние - Е.Б./31г./ от Перник.

След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура Е. Б. е привлечена като обвиняема за извършено престъпление по чл. 210 от НК и й е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа. С определение на Софийски районен съд е задържана за постоянно в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право