Полицаи задържаха след преследване затворник с крадени вещи

Полицаи задържаха 31-годишния Г.Г. от с. Дъбово след преследване. Мъжът е управлявал лек автомобил Rover с английски регистрационен номер.

На 10 януари сутринта на ул. „Индустриална” полицейски екип е подал сигнал на шофьора да спре за проверка. Той не изпълнил разпорежданията и натиснал педала на газта. Пътните полицаи последвали беглеца с включени звуков и светлинен сигнал.

Rover-ът обаче успял да напусне Стара Загора. В мъглижкото село Сливито е навлязъл по черен път, където автомобилът е аварирал, а водачът успял да избяга. Незабавно е предприето издирване и около 13 часа мъжът е задържан в същото село.

Проверката е установила, че 31-годишният мъж изтърпява присъда в Затвора в Стара Загора и в момента е бил пуснат в отпуск. В автомобила са открити множество ВиК части, които са откраднати от затворническата работилница.

Задържаният е шофирал колата в едногодишен срок от наказанието му за шофиране без свидетелство за управление. Тестът за алкохол е отрицателен. По случая е образувано досъдебно производство. Г.Г. е върнат обратно в Затвора в Стара Загора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България