Полицаи задържаха 52-ма чужденци, скрити в два микробуса до българо-сръбската граница

Гранични полицаи от ГПУ-Брегово задържаха 52-ма чужди граждани скрити в два микробуса до българо-сръбската граница, съобщават от МВР.

Снощи, към 23.00 часа, граничен полицейски наряд установил в землището на село Градец два товарни микробуса  - „Рено Мастер“ и „Мерцедес Спринтер”, движещи се към границата.

Шофьорите се опитали да осуетят проверката, слезли от автомобилите и побягнали към близката гориста местност. Водачът на реното, 42-годишен български гражданин, е задържан. В товарния отсек на автомобила му са открити 29 чужди граждани.

Мерцедесът се оказал със заключена товарна част. Отвътре се чували гласове на хора. Граничните полицаи разбили ключалката и от микробуса излезли още 23 чужденци. По първоначални данни, чуждите граждани в двата автомобила са от Афганистан и Пакистан. Те са задържани в ГПУ - Брегово. Задържан е и единият от шофьорите, другият се издирва.

По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е районната прокуратура във Видин.

Граничните полицаи от ГПУ - Брегово задържаха общо 125 чужденци през последното денонощие при опит да преминат незаконно българо-сръбската граница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право