Полицаи заловиха телефонни измамници и плячката им край Правец

Извършители на телефонни измами попаднаха в ареста след светкавични действия на криминалисти на София и Плевен, съобщиха от МВР.

Около 16.40 часа на 18 август, на тел. 112 бил подаден сигнал за лек автомобил и хора със съмнително поведение в района на 61 км на автомагистрала „Хемус“. На място веднага бил изпратен автопатрулен екип на РУ – Правец. Полицаите установили в автомобила водача и негова спътничка, и двамата от София.

В резултат на предприети незабавни оперативно-издирвателни действия, проведени съвместно от служители на РУ - Правец, ОДМВР - София, СДВР и ОДМВР - Плевен, било установено, че двамата са съпричастни към телефонна измама, осъществена спрямо възрастна столичанка малко по-рано същия ден, за което е образувано досъдебно производство. При извършеното претърсване на автомобила са открити и иззети 6835 лева и златни накити с общо тегло 75 грама. Двамата са задържани в РУ - Правец за срок до 24 часа.

В същото време, на територията на ОДМВР - Плевен, е задържан и техният организатор - 32-годишен криминално проявен мъж от Левски.

В хода проведените до момента процесуално-следствени действия разследващите са установили още шест идентични престъпления, извършени от тримата на територията на страната.

Работата по пълното документиране на случая продължава от служители на СДВР под наблюдението на Софийската районна прокуратура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право