Полицаи и огнеборци инструктират възрастни хора в Търновско с цел превенция на пожарите

Най-често жертви на битовите пожари стават хора на възраст над 60 години

 

Служители на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и Областната дирекция на МВР във Велико Търново проведоха срещи с възрастните хора от градовете Килифарево и Дебелец.

Срещите се състояха в клубовете на пенсионера с цел обсъждане на въпросите за превенция на пожарите в бита през зимния сезон и телефонните измами. Изнесени бяха статистически данни за броя на загиналите и пострадалите при пожари по време на отоплителните сезони през годините, където най-често жертви стават хора на възраст над 60 години. Представителите на тази възрастова група хора бяха запознати с основните причини за възникване на пожари в домовете на хората през зимата. Бяха им припомнени основните правила за пожарна безопасност, най-често допусканите грешки и препоръки за правилна експлоатация на отоплителни и нагревателни уреди с различни източници на енергия.

В ход е и проект за инсталиране на датчици в домовете на пенсионери, които да известяват при опасност от пожар. Първите устройства бяха монтирани в жилищата на самотноживеещи възрастни хора във великотърновското село Балван.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони