Полицаи и пожарникари обучават деца в забавачка

Близо 330 малчугани от детска градина „Делфин” в к-с „Меден Рудник” с директор г-жа Сребра Славкова участваха в двустепенното превантивно полицейско занимание „Опознай професията”, проведено за първи път в учебното заведение.

Заниманието стартира със служителите от моторизирано звено „Сигма” към сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас, които демонстрираха отличителните белези в своята униформа, както и специфичното оборудване, сред които стоп-палката и дрегера за употреба на алкохол. Децата възторжено приветстваха пътните полицаи, като ги поздравиха с тематична песен и им подариха рисунки по темата „Пътна безопасност”. С помощта на инспектора по превенция – Цветелина Рандева малчуганите разучиха стихотворение за безопасното пресичане на пътното платно, а после преговориха и най-важните правила и знаци от пътната маркировка.

Във втора част на превантивното занимание своята професия представиха огнеборците от Втора районна служба по пожарна безопасност и защита на населението – Бургас. Опитните пожарникари запознаха малчуганите с детайлите на нелекото си ежедневие, като направиха демонстрация по гасене на пожар с различни по вид водни струи. Огнеборците разясниха спецификите в защитното си облекло, като предоставиха възможността на подрастващите от детска градина „Делфин” да пробват ползваните от тях в реални пожари защитни каски.

И двете звена от вътрешното ведомство демонстрираха звуковата и светлинна организация, с която са оборудвани ползваните от пътните полицаи и огнеборците превозни средства, обяснявайки на малчуганите особеностите при движението на колите със специален режим.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони