Полицаи конфискуваха 168 кг контрабанден тютюн в Лом

Спецакция на полицията в Лом разкри нелегална гаражна работилница за преработка на тютюн. Конфискувани са 168 кг контрабандна суровина, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Монтана.

В сряда след получен сигнал пазителите на реда влезли в частен имот в местността "Горни Бахчи", ползван от Таси М./49 г./ от крайдунавския град. При извършеното претърсване в гаражно помещение са намерени и иззети 18 чувала с общо тегло 168 кг, съдържащи насипен, ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол.

Открита е фабрична машина за рязане на тютюн и 2 варела за овлажняване на тютюн. Таси М. е криминално проявен и осъждан, казаха полицаи. По случая е образувано досъдебно производство. Пак в сряда след сигнали в сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при Областната дирекция на МВР в Монтана са извършени проверки в частни домове в селата Дондуково, Василовци и Сумер, обитавани от Н.М./53 г./, 58-годишната С.К. и 42-годишната А.Х. Иззети са 0,850 кг. ситно нарязан тютюн и 1 300 къса цигари от марките „Фарго”, „Уилсън, „Комплимент” и „Марбл”, без БАБ.

По случаите са образувани преписки в полицейската дирекция в Монтана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България