Полицаи ожънаха нива с канабис край Лом - наркофермерът е собственик и на фирми с огромни дългове (СНИМКИ)

Нелегална градина с наркорастения откри полицията в село Мокреш край Лом. От наркостопанството са прибрани 30 кг канабис, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В сряда служителите в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при дирекцията на МВР в Монтана получили информация, че Пламен Н./65 г./ е засял и отглежда наркоконоп в имот в Мокреш. Пристигналите в селото полицаи открили в двора на мъжа гъста градина с растения от вида на канабиса. Край лехите стопанинът бил изградил поливна система със 700 литрова цистерна, а в една от стаите на къщата били струпани бутилка с течна тор.

Пазителите на реда ожънали 83 растения коноп със средна височина 130 см, а общото тегло на прибраната листна маса е 30 кг. При обиска на полицията Пламен Н. не се появил, но по-късно е бил открит.

Според местни жители Пламен е бедняк, на чието име от години бизнесмени прехвърлят фирми с големи задължения. Най-вероятно несретникът е бил използван и от наркопласьори, за да отглежда дрога за бизнеса им. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право