Полицаи оказаха първа помощ на тежко ранен при нападение

Снимка: Архив

Полицаи от участъка в котленското с. Ябланово заедно с медицинското лице в селото оказаха първа помощ на 28-годишен мъж, с множество прободни рани, съобщиха от ОД на МВР-Сливен. Пострадалият е бил нападнат и намушкан с нож при скандал с по-възрастен човек от Ябланово.

Сигнал за тежкия инцидент е получен около 19 часа на 5 март. До пристигането на спешния екип от Котел първа медицинска помощ са оказали служителите на реда и местния фелдшер. Благодарение на техните усилия животът на ранения е бил спасен. Докато те се борят за живота му, друг полицейски екип е предприел незабавно издирване на извършителя по гореща следа. Не след дълго белезниците щракнали върху ръцете на 53-годишния Х.Х. Той е криминално проявен, задържан е за едно денонощие в ареста на МВР, Пострадалият е транспортиран в областната болница в Сливен. Прободните рани са в областта на корема и крака му, уточниха служители на реда.

Според първоначалните данни за случая, между извършителя и пострадалия имало стара вражда на битова основа. Разследването продължава. Води се досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България