Полицаи откриха домашно отглеждани насаждения от канабис във Видин и Враца

23 свежи канабисови растения, суха листна маса и семена от същата култура са иззели вчера служители на РУ-Видин. По случая е задържан 21-годишен жител на областния град. Полицейските действия, насочени срещу производството и разпространението на наркотици, били предприети вчера, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Разследващите извършили претърсвания и изземвания в три имота. На терасата на апартамент, обитаван от И.И./21г./ във Видин, служителите на реда открили 7 растения с височина до 38 см, отглеждани в саксии, буркан със семена с характерен мирис на коноп и метална кутия със суха листна маса. При полевия наркотест тревата и семената реагирали на канабис. Последвали претърсвания в село Бела Рада. В градина на имот, обитаван от бабата на младия мъж, полицаите намерили засадени седем конопени растения с височина от 30 до 130 см, а при огледа в съседен необитаем имот, били установени още 9 стръка, от 35 до 140 см. Свежата листна маса индикирала при наркотеста на канабис. 21-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Случаят е докладван в Районна прокуратура – Видин. Работата на разследващите продължава, в районното управление е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.3 и 354в, ал.1 от Наказателния кодекс.

Също вчера, служители от РУ-Козлодуй, ОДМВР-Враца провели специализирана операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици. При проверка, предприета в двора на частен имот в козлодуйското с. Крива бара, полицейските служители открили площ, засадена с растения от рода на конопа. Иззети са 43 стръка, високи около 2 м, и плик със зелена листна маса канабис. В РУ-Козлодуй е задържан непълнолетен. Образувано е досъдебно производство.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право