Полицаи разкриха домашна нарколаборатория в Костинброд

Домашна наркооранжерия е разкрита при проверка на частен адрес в Костинброд, иззети са 953 грама суха листна маса и 3 канабисови растения. Това съобщиха от ОДМВР - София. Иззетите наркотивни вещества са били в мазе, пригодено за домашно отглеждане на канабис, разкриха криминалисти от Костинброд.

В рамките на проведена през вчерашния ден полицейска операция служители на РУ - Костинброд предприели проверка на частен адрес в града.

В мазето на къщата, обитавана от 31-годишен криминално проявен и осъждан местен жител, полицаите са попаднали на домашна наркооранжерия, оборудвана с необходимата инсталация за отглеждане на канабис. Иззети са 953 грама зелена суха листна маса, реагираща на канабис, три канабисови растения с височина около 90 см, лампи и вентилатори. Обитателят на имота е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354В, ал.1 от НК. Действията по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура - Костинброд.

В хода на вчерашната акция костинбродските полицаи задържаха още двама жители на града след открит канабис в автомобила им. При извършена проверка на „Ауди А3“, единият от намиращите се в него мъже предал доброволно найлонов плик със суха тревиста маса. При направения полеви наркотест веществото, с тегло около пет грама, реагирало положително на канабис. Двамата 24- годишни костинбродчани са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувана преписка за извършено престъпление по чл. 354А, ал.1 от НК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право